fredag 5 oktober 2012

Ny e-tidskrift om svenskkyrklig kultur, idé och kritik


För den som är intresserad av att läsa om samtida teologi och dess koppling till kultur, debatt och politik kan med fördel vända sig till den nystartade nättidskriften Evangelium. På tidskriftens webbsida kan vi läsa:

Tidskriften Evangelium är en kulturtidskrift där sakernas komplex i bästa fall blir synliga, inte förenklad men genomlyst. Som torget utanför kyrkobyggnaden vill vi att Evangelium ska vara ett rum för öppna samtal om svenskkyrklig kultur, idé och kritik.

I det första numret återfinns bland annat bokrecensioner och en nyskriven dikt av Göran Greider. Evangelium har också fått en viss uppmärksamhet i sociala medier och SvD har skrivit en kort notis om tidskriften. En av de främsta uppgifterna skall vara att belysa och diskutera vad som är kyrkans framtida uppgift. Vem som skall definiera denna uppgift och hur uppgiften kommer att diskuteras och formuleras skall bli intressant att följa och på samma sätt skall det bli intressant att se vilka motreaktioner tidskriften kommer att ge upphov till. Ur dessa perspektiv har vi all anledning att återkomma till tidskriften Evangelium.

Göran Larsson, professor i religionsvetenskap, Göteborgs universitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar