tisdag 4 september 2012

Islamisering av Svensk media?


Som vi kan se i Susanne Olssons inlägg här nedan oroar sig vissa för en ”islamisering” av egyptisk media. Även i Sverige finns liknande farhågor. Därför har Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard, ordföranden för Svenska repsektive Danska ”Tryckfrihetssällskapet” i dagarna lanserat tidningen Dispatch International. Anledningen härtill, gjorde Carlqvist klart i ett tal för en tid sedan, är att “[d]et vi brukar kalla mainstream-medierna har försämrats så till den grad att de nu utgör ett hot mot liv, frihet och strävan efter lycka.” Detta på grund av att ”ingen [talar] om invandringsproblemen, det dödförklarade Multikulti-projektet eller islamiseringen av Europa." 

I en sorts programförklaring till det ambitiösa projektet skriver grundarna: ”Vad vi inte behöver är ännu ett medium som predikar mångkulturens fördelar, kulturrelativism och olika nyanser av 'grön' hysteri. Läsarna har inget behov av ännu en tidning som håller Väst ansvarigt för all ondska i världen och lyfter upp barbariska ideologier som islam till höjden av mänsklig prestation.”

Bland de artiklar som hittills publicerats kan man läsa om ”Äckeljournalister, äckelpolitiker, äckelfeminister” om hur ”Sveriges och Danmarks muslimska befolkning fördubblad på 14 år”, en artikel om Obamas mystiska bakgrund, samt en artikel om att Muhammad kanske aldrig funnits.

Dispatch International, som publiceras på svenska, danska, tyska och engelska och siktar på att komma ut regelbundet i papper från och med januari 2013, har alla chanser att bli en viktig plattform för kontrajihadistiska röster. Dessa kan sägas utmärkas av en mer eller mindre konspiratorisk världsbild, där "västerländsk kultur" och "västerländska värderingar" hotas av muslimer, feminister och politiskt korrekta journalister och akademiker.

Simon Sorgenfrei
Doktorand i religionsvetenskap, Göteborgs universitet1 kommentar:

  1. Jag kan förstå frustrationen hos Tryckfrihetssällskapet, för den muslimska massinvandringen är en ödesfråga för landet. Det handlar om islams makt när våra barnbarn växer upp. Kommer dom att uppleva samma yttrandefrihet o jämlikhet som vi? Knappast, med nuvarande islamiseringstakt. Om 40 år är islam 4 ggr starkare än idag (2 miljoner). Var och en kan själv föreställa sig vilka problem våra efterlevande har framför sig!

    Sveket från media att ignorera dessa framtidsfrågor framkallar med rätta en äkta frustration!

    SvaraRadera